Saturday, 6 December 2014

testimoni set kecantikan.. mereka dah berjaya,anda bila lagi;)

assalamualaikum:)

kali ni nak share testimoni daripada customer shaklee yang telah menggunakan suplement vitamin c dan vitamin e untuk kecantikan mereka..ramai yang berpuas hati dan terus repeat order! tak menyesal beli diorang kata...yela,dari duk membazir duit beli benda lain,baik beli produk kesihatan dan kecantikan untuk diri sendiri kan...jom tengok! ;)

untuk pertanyaan dan order boleh whatsupp atau message 0196874005 atau email at azy_gadis@yahoo.com...nak tanya pape pun boleh;)

Friday, 5 December 2014

promosi hebat sempena akhir tahun 2014! set kecantikan! ;)

wink wink! sape nak comel sila angkat tangan!..hehe ..sebenarnya semua orang nak cantik muka segar bebas jerawat kan.. cuma ada setengah orang yang takut nak cuba supliment..jangan risau...shaklee is the best suplement..dah ramai cuba dan berkesan! xde lagi masalah jerawat dan kulit kusam..

bulan disember 2014 ni shaklee ada buat promotion u all! murah je! untuk vitamin c dan vitamin e..dua2 ni untuk kecantikan...tapi kalau nak beli 1 pun boleh..jangan segan-segan meseg atau whastupp dila ye;)










apa lagi... whastupp or message me 0196874005
or email me at  azy_gadis@yahoo.com

fb page : mommy'ulya produkvitamin

special price i will give you! ;)

Saturday, 8 February 2014

Sustained Release Vita-C Shaklee

Keistimewaan Sustained Vitamin c Shaklee


1. Vitamin C Shaklee didatangkan dalam bentuk sustained release iaitu dilepaskan dalam badan secara perlahan-lahan dan ini membolehkan vitamin c sentiasa berada dalam badan kita. Memandangkan vitamin c adalah mudah musnah dan tidak dapat disimpan lama dalam badan, maka teknologi sustained release adalah sangat diperlukan.

2. satu tablet vitamin C Shaklee bersamaan dengan 7 setengah biji oren. Di mana ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam badan sebanyak 100mg setiap jam untuk satu tablet.

3. Vitamin C Shaklee didatangkan bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu penyerapan vitamin c dengan lebih baik.


Manfaat Vitamin C


Imuniti

- dengan pengambilan vitamin c secara teratur dapat melindungi badan dari infeksi dan juga akan menguatkan tulang dan gigi kita termasuk mempercepatkan penyembuhan luka. Sebab itu jugalah wanita dalam pantang digalakkan untuk mengambil oren sebagai bahan untuk mempercepatkan penyembuhan luka.

Antioksidan

- ia berfungsi sebagai antioksidan yang menghalang serangan radikal bebas di sekeliling kita. Apabila badan terhindar dari risiko serangan radikal, maka sudah tentu peluang untuk kita dijauhkan dari penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan dapat dielakkan.

Hypertension

- ia juga dapat menurunkan kadar tekanan darah, dengan itu dapat mengurangkan risiko darah tinggi.

Kecantikan kulit

- banyak kebaikan vitamin c dalam mengekalkan kulit yang cantik. Ia merangsang pengeluaran kolagen. Kolagen adalah sangat perlu kerana ia umpama gam yang mengikat sel-sel kulit kita untuk sentiasa tegang. jika kehilangan kolagen, kulit akan nampak berkedut dan tidak tegang.
- mengurangkan garis-garis halus yang tidak diingini.
- memutihkan dan memulihkan keadaan kulit yang kusam.

Adakah anda tahu?

- 1 batang rokok mampu 50-100 mg yang diambil dalam tubuh
- Keresahan akan mempercepatkan penyusutan vitamin c dalam tubuh
- Pil penahan sakit akan menyusutkan vitamin c dengan banyak
- Terlebih dos vitamin c akan menyebabkan cirit-birit

Kandungan dalam setiap botol

- 180 biji dalam setiap botol

jadual makan

- untuk memelihara kesihatan 1-2 biji sehari selepas makan
- untuk allergic 1 biji 2 kali sehari
- untuk kanser, influenza dan penyakit luka 2 biji 3 kali sehari

untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya:)

apa tunggu lagi! jom cuba ! nak dapatkan harga murah tak? just sms atau whatsupp atau wechat saya fardhila di talian 0196874005 atau email azy_gadis@yahoo.com..berbaloi2 demi kesihatan kita!

Nutriferon Shaklee dapat meningkatkan Imuniti,,




Kebaikan nutriferon shaklee adalah terbukti secara klinikal SELAMAT, BERKESAN DAN 100% SEMULAJADI. Sesiapa di kalangan ahli keluarga kita yang kerap jatuh sakit dan selsema boleh la mencuba nutriferon shaklee yang terbukti berkesan!


Mengapa memilih Nutriferon Shaklee?

Saintis dan Komuniti perubatan telah mengenalpasti bahawa interferon amat kritikal untuk fungsi imun yang sihat.Nutriferon adalah makanan tambahan di Amerika Syarikat yang dicipta oleh penemu interferon yang semulajadi meningkatkan pengeluaran interferon dalam badan.

Fungsi Nutriferon 

1.  Kukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari
Kajian menunjukkan interferon mampu meransang dan mempertingkatkan keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh untuk membunuh T-cells, B-cells & Makrofag.


     Jadi dapat membantu:-
     a. Membantu sesiapa yang mempunyai masalah imunisasi

     b. Sesuai untuk yang kerap selsema, kerap demam dan kerap jatuh sakit 
          melebihi seminggu
     c. Ibu menyusu yang mana anaknya masih kerap demam atau demam berpanjangan

2.  Bantu lawan kanser dan tumor otak
Polisakariada yang terdapat dalam interferon semulajadi meransang dan mengaktifkan 
immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser.

3.  Bantu kurangkan ketidakselesaan sewaktu kemoterapi
Polisakarida juga membantu mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi 
dijalankan.



4.  Melindungi dari Influenza, Selesema
Membantu seimbangkan respon alergi terhadap persekitaran dan pencemaran udara, 
berkesan melindungi virus mikrob seperti selesema, alergi dan inflamasi dan influenza


     Jadi nutriferon sangat bagus untuk:-
     a. Bagus untuk immune booster pada keadaan ketika cuaca 
          tidak menentu, jerebu dll
     b. Sangat sesuai untuk orang yang kerap dikelilingi orang ramai 
         @ melancong, berada di luar negara dll


7.  Meringankan stress dan Kelesuan
Rumusan nutriferon dapat ringankan rasa tidak sihat yang disebabkan oleh keresahan, 
stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk

8.  Melambatkan penuaan

Formula unik nutriferon semulajadi yang pertama di dunia sebenarnya dapat meransang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman dan menjadikan sel-sel kulit lebih sihat dan muda

9.  Mengurangkan infeksi dan sakit kronik pesakit-pesakit hepatitis B & C
Keberkesanan kebaiakn nutriferon shakleedalam memerangi dan mengurangkan infeksi juga meminimumkan ketidakselesaan akibat penyakit hepatitis B & C ini seperti kembung perut, rasa mual, muntah dll

10. Membantu kesihatan wanita menopous menjadi lebih baik
Gejala-gejala seperti hipertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dalam tubuh dan masalah-masalah lain berkaitan menopous dapat diatasi dengan pengambilan nutriferon.


12. Mengurangkan simptom-simptom ketika pra-haid dan sewaktu haid Mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin  seperti kekejangan otot, sakit belakang, sakit payudara, jerawat, kegelisahan, insomnia dan perubahan emosi yang tidak terjangka.

13. Bantu dalam pemulihan penyakit;-
       a. Lepromatus (kusta), 
       b. Leishmaniasis (pelbagai penyakit yang disebabkan oleh jangkitan 
           organisma yang dikenali sebagai protozoa) & 
       c. Toxoplasmosis (penyakit yang disebabkan oleh parasit).


Bilangan saiz setiap botol

30 sticks

jadual makan

1 stick setiap hari untuk dewasa normal
influanza dan kanser 2-3 stick sehari
lebih elok diambil bersama vitamin c

apa tunggu lagi! jom cuba Nutriferon! nak dapatkan harga murah tak? just sms atau whatsupp atau wechat saya fardhila di talian 0196874005 atau email azy_gadis@yahoo.com..berbaloi2 demi kesihatan kita!


kelebihan vitalea shaklee!



Vita-Lea® Iron Formula - Multivitamin & Multimineral


Apa fungsi Vitalea Shaklee ye? erm..mengikut pengalaman saya la kan, masa pregnant dulu hb saya memang rendah..duk main setakat 9 10 je..makan ubat hospital kk bagi pun tak naik-naik..makan kerang la, makan obimin la, semua tak jadi dengan diri ni..so ada kawan suggest ambik vitalea ni..lengkap 28 jenis multivitamin! banyak kan! hehe..so start makan tu hb dah naik jadi 12..nurse pun hairan..jadi bila bagitahu doktor makan vitalea, dia kata teruskan no problem! ;) so kat bawah ni kita tengok lagi fungsi dan kebaikan vitalea..my mom yang ada darah tinggi pun makan tau..


Multi yang Hebat

Vitalea adalah makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki.  Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan

Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh.  Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.
Penggunaan harian, Vita-Lea boleh:
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*
Siapa yang perlukan Vita-Lea?
Secara umumnya Vita-Lea amat bagus untuk dimakan oleh setiap orang.  Ini kerana kandungan Vitamin di dalam Vita-Lea yang merangkumi hampir seluruh badan.  Antara vitamin yang terdapat dalam Vita-Lea:

Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*
Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet*


bilangan saiz setiap botol
120 biji

jadual makan

1-2 biji sehari..bergantung kepada umur dan pengguna

apa tunggu lagi! jom cuba vitalea! nak dapatkan harga murah tak? just sms atau whatsupp atau wechat saya fardhila di talian 0196874005 atau email azy_gadis@yahoo.com..berbaloi2 demi kesihatan kita! 

*** nak cantikkan kulit? klik sini

Thursday, 6 February 2014

adakah shaklee halal untuk diambil?

dah banyak kali saya diajukan mengenai sijil halal shaklee ni..erm..halal ke?takde tanda halal pun kat botol tu..konfius! itu soalan yang sering diajukan..xsangka ramai lagi yang still konfius dengan sijil halal shaklee..takpe-takpe...sebab tu la saya kena terangkan;)

Produk Shaklee halal la sayang-sayangku sekalian...:) tak semestinya semua produk kena letak tanda halal even kat farmasi pun produk vitamin dari luar negara banyak yang takde logo halal..yang ada pun kadang-kadang menipu rupanya...




kenapa tak tampal logo halal di botol produk shaklee??

- Shaklee diyakini HALAL. sijil halal Shaklee dikeluarkan oleh Jabantan Agama Islam US (ISA) dan ada sijil terbaru 2013. takde tanda halal dekat botol sebab sijil dah ada dikeluarkan. so dalam sijil dah listdown all the produk with HALAL CERTIFICATION..

ISA dan IFANCA merupakan badan pensijilan halal yang diiktiraf oleh JAKIM. Dan produk Shaklee untuk pasaran negara Muslim diiktiraf halal oleh badan2 ini..Dan kalau tanya JAKIM, memanglah dia cakap takde rekod Shaklee ni submit permohonan halal kat mereka sebab mereka rekod yang mana diorang pergi tengok sendiri kilang pempropesan sesuatu bahan itu..Kilang Shaklee bukan dekat Malaysia ye..;)


jadi ini sijil halal Shaklee 2013..nanti akan keluar yang terbaru untuk 2014 ;)





contact

Untuk sebarang pesanan atau maklumat lanjut, sila hubungi saya di talian 0196874005 atau email azy_gadis@yahoo.com. Saya memiliki handphone dengan perkhidmatan Internet. Sekiranya tiada aral melintang (takde line, kena bar, iPhone rosak), akan saya balas pesanan yang dihantar dalam masa kurang daripada 24-jam.;)